Follow us please..

Friday, January 7, 2011

BEZA LAMA DAN BARU

XO tiba-tiba teringat telefon bimbit lama Xo masa zaman sekolah dulu. Memang tahan lasak berbanding dengan telefon bimbit sekarang. XO rasa yang makin lama memang makin canggih dan bermacam-macam jenis telefon bimbit ada,tapi tiada yang boleh lawan tahap lasak telefon bimbit lama seperti nokia 3310, 1100, 2100, 2300 dan lain-lain. Ada satu panggilan XO masih ingat untuk telefon lama ini.







Masa itu orang panggil telefon ‘baling anjing’. Orang selalu kata kalau baling dekat anjing, anjing yang mati bukan telefon. Tapi perumpamaan ini memang betul. Kalau telefon lama terjatuh berkecai masih lagi boleh guna. Bandingkan dengan telefon sekarang jatuh sedikit sahaja sudah mula buat hal. Kalau tak percaya cubalah.



Walaupun telefon sekarang makin canggih dan makin bertambah fungsinya, tapi bagi XO telefon lama lagi ‘user friendly’ dari telefon sekarang. Bagi XO yang penting telefon itu boleh mesej dan boleh telefon orang da cukup.



Lagi satu, dari segi kos penjagaan telefon lama lagi murah dari telefon sekarang. Anda sendiri boleh banding harga.


7 comments:

Puteri Zaza said...

hahaha,mengimbau memory dulu la entry neh...
igt hp zaza yg first,kira keluaran sebelum 3310..
warna merah besar cam walkie talkie tu..haha..anjing tgk pon lariksss..

Hafizuddin Jasmi said...

3310 tu ade lagi kat rumah..boleh gune tp tade sape nk pki.adik bradik pun nak canggih2 je.budak2 skunk klu pki hnset tu msti kene gelak besar ngan kwn2 dia..

Mohd Ridhuan said...

teringat 1st nset....nset butterfly....
sempat pkai 1tahun lebih je....
hhuuhuhuh

MéuzAngelo™ XXIII said...

henset lame la sng nak guna.. jatuh pun tak rosak..
henset baru? slalu hang je..

Pangkah Bulat said...

hehehe... semua pn betul, paling sng nset lama. mudah n simple..

Taufan Ribut said...

org zaman dulu pakai surat je...

edy said...

hp first aku dlu 3315 aku beli pas abis form 5....time tu simcard pon mahal lg celcom pon aku beli rm48 henget kot aku rasa....